Ciao Bella! alebo víkend v Miláne


Ktorá žena nerada nakupuje?  Keď sa cena leteniek spojí s destináciou ,ktorá je pre mnohých rajom nakupovania, neváhali sme ani minútu. Vydali sme sa s kolegyňami na výpredaje do Milána.
Netrpezlivo sme sa vyčkávali navzájom na letisku.

Čakali sme na dodávku buchiet od Markéty, ktorá ich starostlivo napiekla deň pred odjazdom na hodinovú cestu lietadlom.Po prílete na letisko Bergamo sme nasadli do autobusu smer mesto módy a najnovších trendov.Na stanici  Millano Centrale prekvapivo čakala špina a miestny cudzinci čiernej pleti, ktorý prišli možno aj v nádeji zarobiť si. Nakoniec smutne skončili pred hlavnou stanicou predávajúc ruže za 3 eurá.
Niektorý predavači boli tak škaredý, až ma to zaujalo. Zadívala som sa na nich a snažila sa pochopiť na čo asi myslia. No v zapätí som si uvedomila, že ich to skôr priťahuje. Rýchlou chôdzou a elegantnými  pipi kufríkmi sme sa vydali  do nášho hotela neďaleko centra.
Po  ubytovaní a dôkladnekolaudácií všetkých izieb,  naše kroky smerovali ku Piazza Duomo  a  Galleria Vittorio Emanuele II – najkrajšie architektonické skvosty Milána. Potom prechádzka ulicami, ktoré pomaly, ale isto začínali mať väčšie a väčšie čaro. Prechádzali sme davmi turistov a holubov. Niektoré z nás neodolali a zablúdili do obchodíkov s textilo


Zastavili sme sa tiež v tichšej  uličke neďaleko námestia , našli reštauráciu a dali sme si konečne jedlo! Fantastické cestoviny, delikátna pizza, dezerty, vínko zlatistej farby  – Milujeme Miláno!


Zo západom slnka, stúpala spotreba bieleho moku, ktoré nám zabezpečovalo náladičku.Presúvali sme sa s podniku do podniku, poznávali miestnu kultúru. Talianskych chlapcov na uliciach nebolo veľa, naopak predavači ruží nám nedali pokoj. Prvá noc v Miláne skončila cestou na hotel v daždi, stopujúc taxíky.





Druhý deň nás čakal nákupný maratón v centre.
Osem  žien, nadšené podhľady. Nespočetné množstvo tašiek, ktorými sme boli ovešané. Pohľad stál skutočne za to! Dovolím si tvrdiť, že žiaden chlap, by toto neprežil!
Večer sme sa tešili z nových kúskov. Pred nami bola opäť noc plná zábavy. Bol utorok, a celkovo to tam nevyzeralo moc živo, len my turisti hľadáme život a dobrodružstvo. Pri prechádzaní mestom nás miestny  hlasnými výkrikmi pozývali do svojich barov, krčmičiek a reštaurácií. Po pár omyloch sme predsa  skončili na tom pravom mieste. Milánska diskotéka  bola... ako to opísať ? Bola pestrofarebná  od transvestitov, obrovských 200 kilových ochrankárov, striptérok, polonahých barmanov , ľudí rôznych kultúr  a nás krehkých turistiek z Českej Republiky. Zabávali sme sa, ako inak.
Tretí deň bol posledný, počasie bolo slnečné, obloha bez jediného mraku, prechádzka mestom, trochu kultúry pri výstupe na katedrálu Duomo som sa cítila bližšie k nebu. Známe pamiatky ako svetoznáma opera LA Scala, bazilika San Lorenco,  hrad Castello Sforzesco máme v myšlienkach a obrazoch snáď navždy.
        Tri dni na Miláno je myslím akurát. Pokiaľ chcete vidieť krásy i neduhy tohto mesta, spoznať miestnych, naučiť sa jazdiť metrom, vedieť sa orientovať, pochytiť  čo to z taliančiny, ochutnať miestne špeciality, utratiť nejaké peniaze, spraviť si krásne fotky, obohatiť šatník. Výlet v Miláne určite odporúčam!

        

Comments

Popular posts from this blog

Portugalska romanca

Milý Ježiško, Budha, Dalajláma, Mimožemšťania, Američania,Rusi a Aziati všetci tí, ktorý vládnu svetu